BELANGRIJK: Financiering peuterspeelzaalwerk verandert!

 

Per 1 januari 2018 verandert de financiering van het peuterspeelzaalwerk. Het peuterspeelzaalwerk valt dan onder de wet kinderopvang en ouders kunnen dan ook voor de uren peuterspeelzaal de kinderopvangtoeslag aanvragen.

Vraag kinderopvangtoeslag aan óf maak gebruik van de gemeentelijke regeling om te zorgen dat de peuterspeelzaal ook na 1 januari 2018 betaalbaar blijft!

De kinderopvangtoeslag is voor twee werkende ouders in 1 gezin, of ouders die een studie of traject volgen; voor een alleenstaande ouder die werkt of een studie of traject volgt; zelfstandig ondernemers. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag belt u dan met de belastingtelefoon 0800-0543 of kijkt u op www.belastingdienst.nl/toeslagen. Om op tijd de toeslag voor januari te ontvangen dient u de toeslag tussen 1 en 15 november a.s. aan te vragen. Voor de kinderopvangtoeslag wordt gevraagd naar het gemiddelde aantal uren per maand. Op basis van 40 weken en 2 dagdelen per week (= 7 uren) komt u uit op 23 uren. 

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag dan komt u in aanmerking voor de gemeentelijke regeling. Hiervoor dient u een formulier 'verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag' te overleggen. Deze is bij ons verkrijgbaar.

Onderstaande tabel geeft aan wat de ouderbijdrage voor u wordt als u recht heeft op de gemeentelijke toeslag. Via de site van de belastingdienst kunt u berekenen wat de ouderbijdrage voor u wordt als u recht heeft op de kinderopvangtoeslag.

 

                     
 Gezamenlijk toetsingsinkomen gezin                
 inkomen Ouderbijdrage peuteropvang 2018 per uur  Bij € 7.70 is ouderbijdrage (7 uur perweek)      
   1e kind  2e kind e.v.   per maand per maand (2e kind)    
                     
lager dan € 18.849 € 0,45 € 0,37   € 10,50 € 8,63        
                     
                     
€ 18.850 € 28.981 € 0,50 € 0,38   € 11,66 € 8,86        
                     
                     
                     
€ 28.982 € 39.880 € 0,95 € 0,44   € 22,16 € 10,26        
                     
                     
                     
€ 39.881 € 54.242 € 1,48 € 0,45   € 34,53 € 10,50        
                     
                     
                     
€ 54.243 € 77.970 € 2,57 € 0,67   € 59,96 € 15,63        
                     
                     
                     
€ 77.971 € 108.044 € 4,34 € 1,05   € 101,26 € 24,50        
                     
                     
                     
€ 108.045 en hoger € 4,97 € 1,95   € 115,96 € 45,50        
                     
                     
                     
Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.          
Via de link http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toetsingsinkomen/ kunt u uw toetsingsinkomen berekenen.
                     

 

 

Alle leidsters van het peuterspeelzaalwerk in de gemeenten Eemsmond en De Marne hebben een training taal- en interactievaardigheden (TINK) gevolgd en zijn daarvoor geslaagd. De training is met name gericht op het uitlokken van taal en interactie bij peuters.

De leidsters ontvingen hiervoor een certificaat en een bos bloemen. 

 

Open dagen

In de week van 18 tot en met 21 april zijn er open dagen op alle peuterspeelzalen. Vanaf 9 uur bent u van harte welkom om met uw peuter een kijkje te komen nemen op de peuterspeelzaal van uw keuze. Kijkt u verder op de site voor de openingstijden van de peuterspeelzalen.

 

Wij zijn op zoek naar een pedagogisch medewerker op oproepbasis (0-uren) met een afgeronde mbo (spw of saw nivo 3 of 4) opleiding en werkervaring op een peutergroep.

Heb je interesse in deze vacature? Mail of bel dan naar info@marnepeuters.nl of 0595-492105.

 

Peuterspeelzaal Pinokkio geopend

Op maandag 25 januari 2016 heeft wethouder Herwil van Gelder peuterspeelzaal Pinokkio te Zoutkamp geopend.

                       

 

Meer foto's van de opening staan op de pagina van peuterspeelzaal Pinokkio.

 

 

Marnepeuters in actie voor de voedselbank.

Evenals vorig jaar heeft de Stichting Peuterspeelzaalwerk De Marne weer een actie op touw gezet voor de voedselbank Het Hogeland.

Het bestuur heeft de ouders van de peuterspeelzalen gevraagd om niet alleen een cadeautje voor de eigen kinderen te kopen, maar ook een presentje mee te nemen voor kinderen in gezinnen waar een Sinterklaascadeautje niet vanzelfsprekend is.  Ouders gaven massaal gehoor aan de oproep zodat coördinator Anneke Sijpkens een flinke hoeveelheid pakjes af kon leveren bij de voedselbank in Winsum. Daar was men blij verrast met het initiatief. De voedselbank zal ervoor zorgen dat de pakjes bij de kinderen terecht komen!
 

 

Peuterspeelzaalwerk De Marne is in de prijzen gevallen met de Papaweek.

Advies- en onderzoeksbureau Sardes schreef een prijsvraag uit over het vergroten van de betrokkenheid van vaders bij de opvoeding van hun kinderen. Wij hebben samen met de bibliotheek en de jeugdgezondheidszorg in de gemeente De Marne een voorstel ingediend. De jury beloonde dit voorstel met een tweede prijs, een bedrag van 2500 euro. Hier zijn we heel trots op!

In de week na de herfstvakantie is er op de peuterspeelzaal, in de bibliotheek en op het consultatiebureau is extra aandacht geweest voor vaders tijdens de Papaweek. Ook zijn de papa's een morgen meegeweest naar de peuterspeelzaal om samen te spelen, te knutselen en te lezen.

 

Afscheid.

Na een dienstverband van 25 jaar heeft juf Dineke Werkman afscheid genomen van de peuterspeelzaal in Leens. Op 1 juli 2015 hebben de ouders, peuters, oud peuters en alle andere bekenden afscheid van haar genomen op haar eigen peuterspeelzaal Bruintje Beer te Leens. Het was een warm en gezellig afscheidsfeestje.  

 

Voorleesdagen 2015

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2015 hebben de wethouders Mariëtte de Visser en Kor Berghuis voorgelezen op respectievelijk peuterspeelzaal 't Groentje te Wehe den Hoorn en peuterspeelzaal Het Kruimelnestje te Kloosterburen. Ze hebben voorgelezen uit het prentenboek van het jaar 'boer boris gaat naar zee', geschreven door Ted van Lieshout. Foto's staan op de pagina's van de betreffende peuterspeelzalen onder het kopje 'locaties en openingstijden'.

 

Nieuwsbrief

Peuterspeelzaalwerk de Marne heeft twee studenten van de Hanze Hogeschool onderzoek laten doen naar het eetpatroon van de peuters die de peuterspeelzaal bezoeken. Ze hebben ook gekeken hoe de peuterspeelzaal kan bijdragen aan een gezonde leefstijl. De studenten hebben een nieuwsbrief vol informatie over Goede Voeding voor de ouders gemaakt. 

Nieuwsbrief downloaden

 

Voorschoolse Educatie

De Stichting Peuterspeelzaalwerk De Marne is vanaf januari 2012 gestart met het aanbieden van een extra dagdeel VVE (voorschoolse educatie) en per 1 maart 2014 gestart met het aanbieden van twee dagdelen VVE. Deze dagdelen zijn bedoeld voor kinderen die met een klein beetje extra aandacht voor de taalontwikkeling en/of andere ontwikkelingsgebieden straks op de basisschool net iets gemakkelijker mee kunnen doen. De peuters gaan twee dagdelen naar de eigen peuterspeelzaal en daarnaast op dinsdag- en donderdagmorgen naar de centraal gelegen peuterspeelzaal  Ienie Mienie te Ulrum.

Zie voor meer informatie de flyer opgenomen onder het kopje VVE.